Welcome to your online school library!

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Isvintern Monika Häägg

Material type: TextTextSeries: Serien omfattar: Solbarnet ; Månguden ; Isvintern ; KungsgårdenPublication details: Halmstad : Monkaland Bokförtag ; c2010. Description: 199 s. ; 22 cmISBN:
  • 9789197879002 (inb.)
Other title:
  • Isvintern - ett äventyr i bronsålder -
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • F 22 (machine generated)
Other classification:
  • Hc,u
Summary: Isvintern är en historisk äventyrsroman som handlar om den föräldralösa flickan Fry, som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Hon bor tillsammans med Solgudinnans tjänare Hird på Kungsgården. Efter flera solvarv som lärling är Fry snart redo att bli Solgudinnans tjänare och Hird planerar för att återvända till sin hembygd. En tid före firandet av Midvinteroffret överraskas Fry av en snöstorm och blir jagad av en flock vargar. Den starke främlingen Tore räddar henne från att frysa ihjäl. Han välkomnas på Kungsgården, men Mångudens tjänare Ulv hyser tvivel mot Tores avsikter med sitt plötsliga uppdytkande.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Printed book Printed book IES Halmstad Fiction F Hää (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 097891978790021
Printed book Printed book IES Hassleholm Fiction F HÄÄ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 397891978790021
Total holds: 0

Originalupplaga 2010

Isvintern är en historisk äventyrsroman som handlar om den föräldralösa flickan Fry, som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Hon bor tillsammans med Solgudinnans tjänare Hird på Kungsgården. Efter flera solvarv som lärling är Fry snart redo att bli Solgudinnans tjänare och Hird planerar för att återvända till sin hembygd. En tid före firandet av Midvinteroffret överraskas Fry av en snöstorm och blir jagad av en flock vargar. Den starke främlingen Tore räddar henne från att frysa ihjäl. Han välkomnas på Kungsgården, men Mångudens tjänare Ulv hyser tvivel mot Tores avsikter med sitt plötsliga uppdytkande.

Powered by Koha