Welcome to your online school library!

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Vad hatet gör kan ingen fatta / Marie-Chantal Long.

By: Material type: TextTextPublication details: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2011. Edition: [Ny utg.]Description: 193 s. ; 18 cmISBN:
  • 9789129678109
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • F 839 22/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Ingen har sett Martha innan Adde. Han frågar varför hon är så arg. Och hon börjar berätta ... En psykologisk thriller som är så nära huvudpersonerna att man känner dem andas. Martha känner sig ägd. Ägd av sin mamma som inte bryr sig om henne och har skaffat ny familj. Ägd av pappa Mikis som har träffat blonda, söta Solveig och förändrats från en bullrig, mysig kompispappa till en patetisk och nyförälskad sjuttonåring. Ägd av klasskompisarna för att de ser henne som den tjocka, fula tjejen som inte har på dansprogrammet att göra. Hatet växer inom henne ... Ingen ser Martha som hon är, som hon känner sig inuti, förrän Adde dyker upp. Han känner sig också missförstådd, och är den första som frågar Martha varför hon är så arg. Martha börjar berätta, och Adde lyssnar. På något konstigt sätt ger de varandra kraft och de kommer fram till att allt skulle bli bättre om inte Solveig fanns. Innan de hinner tänka efter är de i full gång med att planera en kidnappning.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Printed book Printed book IES Halmstad Fiction F Lon (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 097891296781091
Total holds: 0

Originalupplaga 2010

Ingen har sett Martha innan Adde. Han frågar varför hon är så arg. Och hon börjar berätta ... En psykologisk thriller som är så nära huvudpersonerna att man känner dem andas. Martha känner sig ägd. Ägd av sin mamma som inte bryr sig om henne och har skaffat ny familj. Ägd av pappa Mikis som har träffat blonda, söta Solveig och förändrats från en bullrig, mysig kompispappa till en patetisk och nyförälskad sjuttonåring. Ägd av klasskompisarna för att de ser henne som den tjocka, fula tjejen som inte har på dansprogrammet att göra. Hatet växer inom henne ... Ingen ser Martha som hon är, som hon känner sig inuti, förrän Adde dyker upp. Han känner sig också missförstådd, och är den första som frågar Martha varför hon är så arg. Martha börjar berätta, och Adde lyssnar. På något konstigt sätt ger de varandra kraft och de kommer fram till att allt skulle bli bättre om inte Solveig fanns. Innan de hinner tänka efter är de i full gång med att planera en kidnappning.

Powered by Koha