Welcome to your online school library!

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Europa brinner Hitler och andra världskriget Bengt Fredrikson ; [fotografi: Scanpix ; faktagranskning: Thomas Roth]

Material type: TextTextSeries: LättlästPublication details: Stockholm : LL-förlaget, 2009 ; Description: 218, [1] s. : ill. ; 26 cmISBN:
  • 9789170532979 (inb.)
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 940.53 22 (machine generated)
Other classification:
  • K.54
  • K.54
Summary: Över hundratusen människor trängs inne på en enorm arena för att höra Adolf Hitler tala om hur Tyskland ska bli störst och mäktigast i världen. Året är 1932 och Hitler tillsammans med nazisterna är på väg att ta makten i Tyskland. Några år senare faller tyska bomber över Europa och det andra världskriget börjar. Kriget kommer att pågå i 6 år och kosta minst 35 miljoner människor livet. Men hur gick det till när Hitler tog makten? Hur kunde en misslyckad konstnär från Österrike bli en av världens mäktigaste män? Och hur stoppades till slut den tyska krigsmaskinen? I Europa brinner får vi följa Adolf Hitler från ungdomsåren till slutet i bunkern i Berlins ruiner 1945. Vi får läsa om alla viktiga skeenden - Blixtkriget, dödslägren i Stalingrad, D-dagen och mycket annat. Boken innehåller faktarutor och är illustrerad med över 150 dokumentära fotografier.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Unknown IES Halmstad Non-fiction Fre (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 097891705329791
Total holds: 0

Över hundratusen människor trängs inne på en enorm arena för att höra Adolf Hitler tala om hur Tyskland ska bli störst och mäktigast i världen. Året är 1932 och Hitler tillsammans med nazisterna är på väg att ta makten i Tyskland. Några år senare faller tyska bomber över Europa och det andra världskriget börjar. Kriget kommer att pågå i 6 år och kosta minst 35 miljoner människor livet. Men hur gick det till när Hitler tog makten? Hur kunde en misslyckad konstnär från Österrike bli en av världens mäktigaste män? Och hur stoppades till slut den tyska krigsmaskinen? I Europa brinner får vi följa Adolf Hitler från ungdomsåren till slutet i bunkern i Berlins ruiner 1945. Vi får läsa om alla viktiga skeenden - Blixtkriget, dödslägren i Stalingrad, D-dagen och mycket annat. Boken innehåller faktarutor och är illustrerad med över 150 dokumentära fotografier.

svenska

Powered by Koha