Welcome to your online school library!

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Blod och lera om första världskriget 1914-1918 Bengt Fredrikson ; [kartor: Samuel Svärd ; faktagranskning: Thomas Roth]

By: Material type: TextTextSeries: LättlästPublication details: Stockholm : LL-förlaget, 2010 Description: 216 s. : ill. ; 25 cmISBN:
  • 9789170533259 (inb.)
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 940 22
Other classification:
  • K.51
Summary: "Det går inte att finna ord för vad jag upplevt. Helvetet kan inte vara värre och människorna är galna, skrev den franske soldaten Alfred Joubaire i sin dagbok. Strax därpå blev han dödad i en skyttegrav." Det första väldskriget började med jubel och sång. Soldaterna längtade till slagfälten där Europas länder skulle slåss för sin ära. Men ingenting blev som man trott. Efter några månader var krigets äventyr slut och soldaterna var trötta, smutsiga och besvikna. Kriget växte till ett krig långt utanför Europas gränser. Miljoner soldater slogs mot varandra och dog. Gamla, mäktiga länder krossades och nya bildades. I spåren av kriget växte problemen och hatet som ledde fram till andra världskriget. Författaren Bengt Fredrikson gör nedslag i olika viktiga händelser under kriget, från de första skotten i Sarajevo 1914 till slutet i södra Afrika mer än fyra år senare. Läs om kriget i skyttegravarna, arabernas uppror och slagen vid östfronten. Om revolutionen i Ryssland, anfallen med giftgas och kriget på haven.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Printed book Printed book IES Halmstad Non-fiction Fre (Browse shelf(Opens below)) 1 Available 097891705332591
Total holds: 0

"Det går inte att finna ord för vad jag upplevt. Helvetet kan inte vara värre och människorna är galna, skrev den franske soldaten Alfred Joubaire i sin dagbok. Strax därpå blev han dödad i en skyttegrav." Det första väldskriget började med jubel och sång. Soldaterna längtade till slagfälten där Europas länder skulle slåss för sin ära. Men ingenting blev som man trott. Efter några månader var krigets äventyr slut och soldaterna var trötta, smutsiga och besvikna. Kriget växte till ett krig långt utanför Europas gränser. Miljoner soldater slogs mot varandra och dog. Gamla, mäktiga länder krossades och nya bildades. I spåren av kriget växte problemen och hatet som ledde fram till andra världskriget. Författaren Bengt Fredrikson gör nedslag i olika viktiga händelser under kriget, från de första skotten i Sarajevo 1914 till slutet i södra Afrika mer än fyra år senare. Läs om kriget i skyttegravarna, arabernas uppror och slagen vid östfronten. Om revolutionen i Ryssland, anfallen med giftgas och kriget på haven.

Powered by Koha