Welcome to your online school library!


På spaning med Hedvig : Frihet, jämlikhet och rakade ben. Hedvig Ljungar ; [illustration: Lisa Zachrisson ; foto: Anette Nyman och Hedvig Ljungar]

By: Ljungar, Hedvig, 1991-Material type: TextTextPublication details: Stockholm : LL-förlaget, 2012Description: 108 s. : ill. ; 17 cmISBN: 9789170533631Subject(s): Könsrollsfrågor -- barn- och ungdomslitteratur | Andra världskriget (1939-1945) -- barn- och ungdomslitteratur | Könsroller -- barn- och ungdomslitteratur | Utseendet -- barn- och ungdomslitteratur | Ungdomar -- barn- och ungdomslitteratur | LättlästGenre/Form: Faktaböcker DDC classification: 305 Other classification: Ohj-c,u Summary: I På spaning med Hedvig undersöker Hedvig Ljungar vad makt är och hur makt styr. I skolan, i badkaret, i sängen, på jobbet. Boken handlar om hur det är att vara ung i en värld som behandlar tjejer och killar olika. Hedvig Ljungar, tidigare skribent på Miljöspanarna, debuterar på LL-förlaget med På spaning med Hedvig. I korta och långa texter synar hur hon makt kan se ut - och frågar sig varför? Hybrid mellan fakta/dokumentär och skönlitteratur. "När jag växer upp förstår jag att jag ska vara på ett speciellt sätt för att jag är tjej. Jag ska förvänta mig att killar är på ett annat sätt. Jag ser att jag ska leka mamma, pappa, barn på rasten. Jag ser att hockey inte är något för mig. Jag förstår att jag ska sminka mig och raka benen. Jag får lära mig att killar alltid vill ha sex. För att det är så det är när man är kille. Själv får jag veta att jag är söt. Jag lär mig att älska att vara söt och duktig. Sakta men säkert upptäcker jag att jag är lurad."
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Printed book Printed book IES Halmstad
Non-fiction 305 Lju (Browse shelf (Opens below)) Available
Total holds: 0

I På spaning med Hedvig undersöker Hedvig Ljungar vad makt är och hur makt styr. I skolan, i badkaret, i sängen, på jobbet. Boken handlar om hur det är att vara ung i en värld som behandlar tjejer och killar olika. Hedvig Ljungar, tidigare skribent på Miljöspanarna, debuterar på LL-förlaget med På spaning med Hedvig. I korta och långa texter synar hur hon makt kan se ut - och frågar sig varför? Hybrid mellan fakta/dokumentär och skönlitteratur. "När jag växer upp förstår jag att jag ska vara på ett speciellt sätt för att jag är tjej. Jag ska förvänta mig att killar är på ett annat sätt. Jag ser att jag ska leka mamma, pappa, barn på rasten. Jag ser att hockey inte är något för mig. Jag förstår att jag ska sminka mig och raka benen. Jag får lära mig att killar alltid vill ha sex. För att det är så det är när man är kille. Själv får jag veta att jag är söt. Jag lär mig att älska att vara söt och duktig. Sakta men säkert upptäcker jag att jag är lurad."

Powered by Koha