Welcome to your online school library!

Amazon cover image
Image from Amazon.com

Frihetstiden, Gustav III:s tid: Brevbäraren. Läsebok / Tomas Blom

By: Material type: TextTextSeries: KompassPublication details: Stockholm : Natur & kultur, 2008 Edition: 1. upplDescription: 30 s. : ill. ; 21 cmISBN:
  • 9789127413986
Other title:
  • Frihetstiden. Brevbäraren [Spine title]
Subject(s): DDC classification:
  • 948 22 (machine generated)
Other classification:
  • Kc.44
  • Kc.44,y
  • Kc.44,u
  • Kc.451,u
Summary: Historia läseböcker består av fem skönlitterära berättelser som skildrar historiska skeden ur vanliga människors perspektiv. Varje bok är en fristående berättelse med ett barn som huvudperson. Historia läseböcker ger fördjupning av fem epoker i Sveriges historia: vikingatiden, medeltiden, vasatiden, stormaktstiden och frihetstiden/Gustav III:s tid. I slutet av varje bok finns också frågor till varje kapitel i boken, som ger hjälp att lyfta fram viktiga fakta ur texten. Frihetstiden/Gustav III:s tid Brevbäraren handlar om Peter som är dräng åt en sockerbagare i Stockholm. En dag får han ett hemligt brev som ska lämnas till kungen. Samma kväll blir kungen skjuten på operan. Har brevet något samband med mordet på kungen?
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Printed book Printed book IES Halmstad Non-fiction 1 Available 097891274139861
Total holds: 0

Historia läseböcker består av fem skönlitterära berättelser som skildrar historiska skeden ur vanliga människors perspektiv. Varje bok är en fristående berättelse med ett barn som huvudperson. Historia läseböcker ger fördjupning av fem epoker i Sveriges historia: vikingatiden, medeltiden, vasatiden, stormaktstiden och frihetstiden/Gustav III:s tid. I slutet av varje bok finns också frågor till varje kapitel i boken, som ger hjälp att lyfta fram viktiga fakta ur texten.

Frihetstiden/Gustav III:s tid Brevbäraren handlar om Peter som är dräng åt en sockerbagare i Stockholm. En dag får han ett hemligt brev som ska lämnas till kungen. Samma kväll blir kungen skjuten på operan. Har brevet något samband med mordet på kungen?

För årskurs 4, 5, 6

svenska

Powered by Koha