Welcome to your online school library!


Cover image

Lyras färd / Philip Pullman ; översättning: Helena Ridelberg

By: Pullman, Philip, 1946- [aut]Contributor(s): Ridelberg, Helena, 1957- [trl]Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Series: Boken om stoftPublisher: Stockholm : Natur & Kultur, 2018Description: 494 sidor ; 24 cmISBN: 9789127154551Uniform titles: La belle sauvage. Svenska Genre/Form: Ungdomsböcker | Fantasy DDC classification: 823.914 Other classification: Hcee.01,u Summary: Klassikerserien Den mörka materian har äntligen fått sin uppföljare. Boken om stoft är en serie som utspelar sig i Lyras värld och flera gamla bekantskaper dyker upp och författaren väver in nya insikter om världen och det mystiska stoft. Floden Themsen svämmar över sina bräddar. Lyra är bara sex månader gammal undangömd i ett nunnekloster, eftersökt både av sin far, lord Asriel, och av mörkare krafter. Pojken Malcolm blir en oväntad hjälte när han räddar Lyra ur det översvämmade klostret. Han kämpar för att undkomma både förföljare och vattenmassor och sätta Lyra i säkerhet. Philip Pullman som belönades med Alma-priset år 2005, är författare till trilogin Den mörka materian, där Guldkompassen är den första delen och som efterföljdes av Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren. --bokus.se
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode Item holds
Printed book Printed book IES Halmstad
Fantasy
Fiction F Pul (Browse shelf (Opens below)) 1 Available 097891271545511
Printed book Printed book IES Hassleholm
Fiction F PUL (Browse shelf (Opens below)) 1 Available 397891271545511
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2018

Klassikerserien Den mörka materian har äntligen fått sin uppföljare. Boken om stoft är en serie som utspelar sig i Lyras värld och flera gamla bekantskaper dyker upp och författaren väver in nya insikter om världen och det mystiska stoft.

Floden Themsen svämmar över sina bräddar. Lyra är bara sex månader gammal undangömd i ett nunnekloster, eftersökt både av sin far, lord Asriel, och av mörkare krafter. Pojken Malcolm blir en oväntad hjälte när han räddar Lyra ur det översvämmade klostret. Han kämpar för att undkomma både förföljare och vattenmassor och sätta Lyra i säkerhet.

Philip Pullman som belönades med Alma-priset år 2005, är författare till trilogin Den mörka materian, där Guldkompassen är den första delen och som efterföljdes av Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren.
--bokus.se

Powered by Koha