Welcome to your online school library!

Omslagsbild från Amazon
Bild från Amazon.com

Glad i choklad / [foto: Magnus Aronson ... ; redaktör: Anna Braw].

Medverkande: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Serie: KyrkkaffeUtgivningsuppgift: Örebro : Libris, 2014Tillverkare: LettlandBeskrivning: 80 s. ill. 18 cmISBN:
  • 9789173873673
Ämnen: Genre/form: DDK-klassifikation:
  • 641 23/swe
Annan klassifikation:
  • Qcaam
  • Qcae
  • M�ltidsakademiens biblioteksstiftelse
  • M�ltidslitteratur 2014
  • Kategori: Choklad
Sammanfattning: Varje gång vi blandar kakao i en smet eller river upp papperet om en chokladkaka har vi direktkontakt med andra världsdelar. Redan när Libris gav ut den första Kyrkkaffe-boken 2004 fanns hela jorden med, och med Glad i choklad tar vi ett ordentligt kliv ut till de människor som är förutsättningen för den svenska fikakulturen och kyrkkaffegemenskapen. Sackeus, som var först i Sverige med Fairtrade-certifiering, berättar om kakaoodlarna i kollektivet UCIRI, en av många grupper som har kunnat bygga upp sitt samhälle tack vare möjligheten att få skäligt betalt. Chokladinspirationen fyller köken här i Sverige: Fredrika bakar kladdkaka med knäckig glasyr, Agnes blandar kakao i bullfyllningen, Tomas bjuder på nougattårta, Katarina och hennes man förknippar sin favoritkaka med deckare, Sofia kombinerar choklad med ingefära och kanel. Baka med oss och gör världen lite godare! -- Adlibris
Taggar från det här biblioteket: Den aktuella titeln har inga taggar från det här biblioteket. Logga in för att lägga till taggar.
Betyg
    Medelbetyg: 0.0 (0 röster)
Bestånd
Exemplartyp Aktuellt bibliotek Avdelning Hyllsignatur Ex.nummer Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer
Printed book Printed book IES Halmstad Non-fiction 641 Gla (Liknande titlar(Öppnas nedan)) 1 Tillgänglig 097891738736731
Antal reservationer: 0

Varje gång vi blandar kakao i en smet eller river upp papperet om en chokladkaka har vi direktkontakt med andra världsdelar.

Redan när Libris gav ut den första Kyrkkaffe-boken 2004 fanns hela jorden med, och med Glad i choklad tar vi ett ordentligt kliv ut till de människor som är förutsättningen för den svenska fikakulturen och kyrkkaffegemenskapen.

Sackeus, som var först i Sverige med Fairtrade-certifiering, berättar om kakaoodlarna i kollektivet UCIRI, en av många grupper som har kunnat bygga upp sitt samhälle tack vare möjligheten att få skäligt betalt.

Chokladinspirationen fyller köken här i Sverige: Fredrika bakar kladdkaka med knäckig glasyr, Agnes blandar kakao i bullfyllningen, Tomas bjuder på nougattårta, Katarina och hennes man förknippar sin favoritkaka med deckare, Sofia kombinerar choklad med ingefära och kanel.

Baka med oss och gör världen lite godare! -- Adlibris

Gma

Og

Teknik från Koha