Welcome to your online school library!

Omslagsbild från Amazon
Bild från Amazon.com

Studentköket - klimatsmart / Lena Djuphammar, Ann-Cathrine Johnsson.

Av: Medverkande(n): Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Utgivningsuppgift: Bromma : Ordalaget bokförlag, [2020]Tillverkare: 2020Beskrivning: 127 sidor illustrationer 27 cmInnehållstyp:
  • text, still image
Medietyp:
  • unmediated
Bärartyp:
  • volume
ISBN:
  • 9789174693287
Ämnen: Genre/form:DDK-klassifikation:
  • 641 23/swe
Annan klassifikation:
  • Qcaa
Sammanfattning: Bli klimatsmart i köket! En tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du själv kan göra för att minska din påverkan på planeten. I den här boken hittar du recept som är klimatsmarta, enkla och nyttiga. Klimatsmart betyder ofta även hälsosamt - eftersom vi behöver äta mer mat från växtriket och dra ner på köttet för att gynna klimatet. Och det som är bra för klimatet gynnar ofta även plånboken! Recepten går under olika teman som bönor, rotfrukter, kål och 50/50 (där maten består av hälften vegetabiliska och hälften animaliska produkter). Exempel är rödbetspizza bianco, bönköttbullar, frijoles och tagliatelle med gulbetor. Förutom recept hittar du även konkret hjälp med att handla grönare. Vad innebär det egentligen när maten är klimatsmart? Vilka matva ror bör man prioritera att köpa? Hur ska man tänka kring kött? Hur kan man handla efter säsong? Boken hjälper dig att navige ra både i matbutiken och hemma i köket. -- Bokus
Taggar från det här biblioteket: Den aktuella titeln har inga taggar från det här biblioteket. Logga in för att lägga till taggar.
Betyg
    Medelbetyg: 0.0 (0 röster)

Bli klimatsmart i köket! En tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du själv kan göra för att minska din påverkan på planeten.

I den här boken hittar du recept som är klimatsmarta, enkla och nyttiga. Klimatsmart betyder ofta även hälsosamt - eftersom vi behöver äta mer mat från växtriket och dra ner på köttet för att gynna klimatet. Och det som är bra för klimatet gynnar ofta även plånboken!

Recepten går under olika teman som bönor, rotfrukter, kål och 50/50 (där maten består av hälften vegetabiliska och hälften animaliska produkter). Exempel är rödbetspizza bianco, bönköttbullar, frijoles och tagliatelle med gulbetor.

Förutom recept hittar du även konkret hjälp med att handla grönare. Vad innebär det egentligen när maten är klimatsmart? Vilka matva ror bör man prioritera att köpa? Hur ska man tänka kring kött? Hur kan man handla efter säsong? Boken hjälper dig att navige ra både i matbutiken och hemma i köket. -- Bokus

Teknik från Koha