Welcome to your online school library!

Omslagsbild från Amazon
Bild från Amazon.com

Vikingar : [se hur människorna levde under vikingatiden - på gården och på vikingatåg ...] / Susan M. Margeson ; översättning: Anders Rolf ; faktagranskning: Lars G. Holmblad ; [fotografering: Peter Anderson ... ; teckningar: Simone End, Andrew Nash].

Av: Medverkande: Materialtyp: TextTextSpråk: Svenska Originalspråk: Engelska Serie: Utgivningsuppgift: Stockholm : Bonnier Carlsen, 1995Tillverkare: SingaporeBeskrivning: 63, [1] s. färgill. 29 cmISBN:
  • 9789163832352
Ämnen: Genre/form: DDK-klassifikation:
  • 948.022 23/swe
Sammanfattning: I serien Fakta i Närbild finns nu över 30 titlar som omfattar varsitt ämne som presenteras ingående och intresseväckande med hjälp av fascinerande fotografier och saklig text i nära samspel. Nu utkommer ett urval av de mest populära av dessa titlar i ett praktiskt häftat format och med nya fräcka omslag. Texten är något nyreviderad och dessutom finns nu fyra nyskrivna kapitel med kompletterande information, ordförklaringar, besöks- och webbadresser. De flesta av böckerna i serien finns också utgivna som talböcker . I "Fakta i Närbild: Vikingar" får läsaren följa vikingen i fotspåren. Boken som är rikt illustrerad berättar om vikingatiden, vilka vikingarna var och varifrån de kom och hur de levde.Varje kapitel omfattar ett uppslag och behandlar de mest skilda företeelser i vikingasamhället, som exempelvis vikingen som krigare, upptäcktsresande, hantverkare, jordbrukare, samhällsskicket och gudaläran. Men läsaren får även veta hur kvinnor och barn levde under den här tiden, vad de åt och och hur de begravde sina döda. Mängder av färgfoton visar upphittade, utgrävda föremål som vapen, smycken, skepp, redskap och husgeråd. Nygjorda vikingakläder, kartor och nybyggda modeller av hus och skepp ger goda inblickar i ett samhälle vars hantverksskicklighet och krigskonst under tre-fyra århundraden blev både fruktade och beundrade. Texten är skriven av Susan Margeson, vikingaexpert och arkeolog vid museet i Norwich. Lars G Holmblad på Historiska museet i Stockholm har faktagranskat texten. -- Bokus
Taggar från det här biblioteket: Den aktuella titeln har inga taggar från det här biblioteket. Logga in för att lägga till taggar.
Betyg
    Medelbetyg: 0.0 (0 röster)
Bestånd
Exemplartyp Aktuellt bibliotek Avdelning Hyllsignatur Ex.nummer Status Förfallodatum Streckkod Exemplarreservationer
Printed book Printed book IES Sodra Anggarden Non-fiction F Mar (Liknande titlar(Öppnas nedan)) 1 Tillgänglig 297891638323521
Antal reservationer: 0

Även tillg. med tryckår: [Ny tr.], 1996 ; [Ny tr.], 1999 (tr. i Kina) ; 3. tr., 2000

Mo Orig:s titel Viking engelska

Mo SAMB 951-22

Mo [Ny tr.] 1996

Mo svenska

I serien Fakta i Närbild finns nu över 30 titlar som omfattar varsitt ämne som presenteras ingående och intresseväckande med hjälp av fascinerande fotografier och saklig text i nära samspel. Nu utkommer ett urval av de mest populära av dessa titlar i ett praktiskt häftat format och med nya fräcka omslag. Texten är något nyreviderad och dessutom finns nu fyra nyskrivna kapitel med kompletterande information, ordförklaringar, besöks- och webbadresser. De flesta av böckerna i serien finns också utgivna som talböcker

.

I "Fakta i Närbild: Vikingar" får läsaren följa vikingen i fotspåren. Boken som är rikt illustrerad berättar om vikingatiden, vilka vikingarna var och varifrån de kom och hur de levde.Varje kapitel omfattar ett uppslag och behandlar de mest skilda företeelser i vikingasamhället, som exempelvis vikingen som krigare, upptäcktsresande, hantverkare, jordbrukare, samhällsskicket och gudaläran. Men läsaren får även veta hur kvinnor och barn levde under den här tiden, vad de åt och och hur de begravde sina döda. Mängder av färgfoton visar upphittade, utgrävda föremål som vapen, smycken, skepp, redskap och husgeråd. Nygjorda vikingakläder, kartor och nybyggda modeller av hus och skepp ger goda inblickar i ett samhälle vars hantverksskicklighet och krigskonst under tre-fyra århundraden blev både fruktade och beundrade.
Texten är skriven av Susan Margeson, vikingaexpert och arkeolog vid museet i Norwich. Lars G Holmblad på Historiska museet i Stockholm har faktagranskat texten.
-- Bokus

Teknik från Koha